11.11.2010

Nejedna gazdinka by rada potešila svojich najbližších alebo svojich hostí nejakým chutným zákuskom. Ak chcete vlastnoručne upiecť takú dobrotu, ako robia v cukrárni, tento recept je presne pre Vás. Je jednoduchý a bez problémov to zvládnu aj začiatočníčky.

Potrebné prísady

Cesto: 3 dcl vody, 250g margarínu, 250 g hladkej múky, štipka soli, 8 vajíčok
Krém: 7PL kryštálového cukru, 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 250g masla, 2 šľahačky , 2 stužovače do šľahačky
Poleva: 50g kryštálového cukru, 7 PL mlieka, 200g práškového cukru

Postup

Cesto: Margarín rozpustíme vo vriacej vode a vmiešame do neho múku. Vznikne hustá kaša, ktorú za stáleho miešania varíme 4–5 minút. Potom postupne všľaháme vajíčka až vznikne jemná a hladká krémová masa. Cesto rozdelíme na dve časti, pričom každú časť zvlášť natrieme na papierom vystlaný plech. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme pol hodinu. Dôležité je, aby sme prvých 20 min. neotvárali rúru, lebo cesto by mohlo spľasnúť.


Krém: Kryštálový cukor upálime na karamel ,zalejeme ¾ litrom mlieka a necháme bez miešania rozpustiť. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlaté klasy, vlejeme do karamelového mlieka a uvaríme z neho hustý puding. Po vychladnutí zašľaháme do pudingu maslo. Tento krém natrieme na hotové cesto. Vyšľaháme šľahačky so stužovačom, natrieme na krém a pr zašľaháme ikryjeme druhým cestom.


Poleva: Kryštálový cukor opäť upálime na karamel, zalejeme mliekom, necháme rozpustiť a postupne primiešame práškový cukor. Polejeme povrch veterníka a necháme ho cez noc odstáť.

Hodnotenie
1/5 2/5 3/5 4/5 5/5
Počet hodnotení: 0


Náhodné články z aktuálnej sekcie Náhodné videá z aktuálnej sekcie
Komentáre

Páči sa vám autorov štýl písania, stotožňujete sa s jeho názorom alebo si myslíte, že sa na vec pozerá zo zlého uhla a niečo mu uniká? Zapojte sa do diskusie a vyjadrite svoj názor!

nebude uverejnený
Alebo sa prihláste »
Koľko je 1 plus dva?
Položky označené * sú povinné

Prihlásenie
 
 
Reklama